Pékó László Zsolt mediátor

Feszültségekkel, elfojtásokkal, megoldatlansággal és meggondolatlansággal terhelt emberi kapcsolatokban élünk. Számtalan élethelyzetben volna szükségünk útmutatásra, aktív segítségre. Családi viták, párkapcsolati krízisek, munkahelyi konfliktusok, lakóközösségi perpatvarok, generációs ellentétek, társadalmi kiszolgáltatottság, közösségi frusztráció… Ismerős?

MÉGIS KINEK NE LENNE ISMERŐS A SOK VITA, KONFLIKTUS, MEGOLDATLAN SZITUÁCIÓ?

Hiszen megvisel, bánt, megbetegít, gyakran felőröl minket, érzelmi válságba kényszerít, fejvesztett menekülésre késztet. Sokszor hallani, hogy fordítsunk hátat a rossz helyzeteknek, induljunk el más irányba, valósítsuk meg önmagunkat máshol, mert nem látunk egyéb kiutat a bántó, megterhelő emberi kapcsolatokból.

A mediátor viszont azt mondja: van kiút! Mégpedig olyan, ami tartósan, megnyugtatóan rendezi a körülményeket és az emberi viszonyokat. Nem kell beleragadni egy előnytelen helyzetbe, mert az bármikor megváltoztatható, előnyössé, de legalábbis élhetővé tehető!

A mediációról

Mi is az a mediáció? Röviden: viták peren kívüli rendezése megegyezés útján.

Kicsit bővebben: a mediáció egy alternatív vitarendező módszer, ami családi, párkapcsolati, munkaügyi, iskolai, és egyéb vitás ügyekben nyújt segítséget.

Ez a közvetítői tevékenység a bírósági eljáráson kívüli, annál gyorsabb, olcsóbb, emberibb vitarendezési lehetőség.

A lehetőségről

A mediáció sokak szerint a leghumánusabb formája a viták rendezésének Időt és pénzt takarítasz meg, ha a bírósági eljárás helyett mediátor segítségét kéred Gyakran meglepően könnyen és egyszerűen jönnek az eredmények. A problémád megoldásához a legmegfelelőbb alkalom most van. Diszkrét módon, garantáltan biztonságos, exkluzív környezetben találkozunk. A szakmai titoktartásnak köszönhetően őszintén, befolyásmentesen beszélgethetünk.

A módszerről

Megfogalmazza a konkrét problémát, tisztázza a felek érdekeit. Kezeli az indulatokat, kulturált mederben tartja az egyezkedési folyamatot. Diszkréten, időt és költséget megtakarítva kezeli a problémákat. Kölcsönösen előnyös megoldásokra törekszik a megegyezés létrehozásával.